Alles wat je moet weten over natuurlijke cosmetica

Moisturizer, concealer, foundation, eyeliner, lippenstift. Dit zijn de noodzakelijke producten voor wie een eenvoudige, dagelijkse make-up wil opmaken. Maar heb je je ooit afgevraagd waar elk voorwerp dat in deze productie gebruikt wordt uit bestaat?

Het komt vaak voor dat mensen kopen wat ze nodig hebben zonder de etiketten te lezen, wat kan bijdragen tot huidallergieën, naast andere gezondheidsproblemen. De natuurlijke gezichtsmaskers kwamen om dit beeld te veranderen.

Natuurlijke cosmetica zijn cosmetica die geen chemische additieven in de samenstelling, giftige stoffen bevatten. Om als natuurlijk te worden beschouwd, moet een product voor 95% uit grondstoffen bestaan die als natuurlijk worden beschouwd. De resterende 5% kan synthetische elementen bevatten, die zijn vrijgekomen.

Natuurlijke producten kunnen ook niet op dieren worden getest, dat wil zeggen dat ze wreedheidvrij zijn.

Ingrediënten zoals plantaardige oliën, plantaardige boters, natuurlijke pigmenten en kleurstoffen, essentiële oliën, mineralen en plantenextracten staan op de lijst van grondstoffen die in de samenstelling van natuurlijke gezichtsmaskers kunnen voorkomen.

Cosmetica op basis van natuurlijke producten

Anders dan de 100% natuurlijke cosmetica, gebruiken de traditionele cosmetica verboden stoffen. Zij bevatten in hun samenstelling giftige elementen en weinig percentage natuurlijke, zodat elke zorg weinig is.

Lees de etiketten en controleer welke artikelen je gebruikt, want vele hebben een natuurlijk certificaat omdat ze slechts één of twee stoffen bevatten die vrijkomen.

Veganistische cosmetica en biologische cosmetica

Weten hoe je cosmetica moet differentiëren is essentieel om je doel te bereiken. Als je veganist bent en een product wilt zonder iets van dierlijke oorsprong, vindt je in de veganistische cosmetica een oplossing. Als je iets wilt dat 100% vrij is van giftige stoffen, moet je voor de biologische gaan.

Biologische cosmetica bevatten geen synthetische ingrediënten, of met pesticiden, zijn 100% natuurlijk. Ze zijn gemaakt van biologische en plantaardige grondstoffen.

Voordelen van natuurlijke gezichtsmaskers

Net zoals een evenwichtige voeding belangrijk is voor het lichaam, is een gezonde huid essentieel voor de levenskwaliteit.

Duurzame cosmetica hebben een goede verdraagzaamheid met ons lichaam, dringen in onze huid en voeden haar. Wat de bijdrage aan het milieu betreft, kunnen we opmerken dat de meeste conventionele cosmetica rijk zijn aan aardoliederivaten en conserveringsmiddelen.

Wanneer zij terugkeren in het milieu, duurt het langer om ze af te breken, wat het plaatselijke ecosysteem uit evenwicht kan brengen.

Als je allergisch bent voor bepaalde stoffen in conventionele producten, is het tijd om jouw levensstijl te heroverwegen en te veranderen.