De handel bloeit weer op

Het fenomeen van de handel in vijgen kennen we nog uit andere tijden. Vroeger was er namelijk een periode dat vijgen veel geld opleverde. Door de overproductie nam het aanbod toe maar de vraag bleef hetzelfde. Dit leidde tot een daling in prijzen. Nu is het zelfs zo ver dat er bijna geen particuliere aanbieders van de vijgen beschikbaar zijn. Het lijkt allemaal weer te veranderen. Door nieuwe informatie en documenten lijkt het erop dat vijgen worden gezien als de perfecte vrucht voor het afvallen. Wij zien direct weer een stijging in de verkoop van de vijgenboom.

De vijgenboom stijgt als eerst

Om vijgen te krijgen moet je dus wel eerst een vijgenboom hebben en deze goed laten groeien. Een goed onderhouden vijgenboom zal zeker de perfecte vijgen produceren. Hier geloven veel planters in en zetten massaal in op het kopen van een vijgenboom. Wij vinden het niet meer dan normaal dat er een run is op de vijgenboom. Er zijn zoveel mensen die graag op de meest eenvoudige manier gewicht willen verliezen dat elk nieuwtje over gewicht verliezen perfect is voor de verkoop van een product. Als er volgende week in de krant zou staan dat chocola je helpt afvallen zouden de supermarkten de drukte niet aankunnen.

Vijgen leveren nu al meer geld op

Het is nog vroeg maar de personen die nog steeds vijgen verkochten gaan gouden tijden tegemoet. Het is inderdaad zo dat de vraag is toegenomen van de vijgen dus dat de verkoop van de vijgenboom ook toeneemt. Het meest radicale resultaat van dit nieuwtje is dat de verkopers de prijzen massaal omhoog hebben gegooid van hun huidige vijgen. Er wordt zoveel gekocht dat het rendabel is om de prijzen te verhogen. Meeste ondernemers spreken van gouden handel. Het levert ze zoveel geld op dat ze binnenkort met pensioen kunnen gaan.