De voor- en nadelen van een pocketvering matras

matras

Het is een soort die al jaren razend populair is: het pocketvering matras. Dit speciale en geliefde matras heb je ongetwijfeld wel eens van gehoord. Het was jarenlang zelfs het meest verkochte matras ter wereld. Dat is ook niet gek: pocketvering brengt veel voordelen met zich mee. 

Wat is een pocketvering matras?

Een pocketvering matras wordt vaak ervaren als een heel comfortabel matras. Een pocketvering matras bestaat namelijk uit een heleboel metalen veren die per stuk in een soort zakjes zijn verpakt. Deze zakjes kunnen afzonderlijk van elkaar functioneren, doordat de veren apart verpakt zijn. Zo geniet je van een hoog aanpassingsvermogen aan de contouren van je lichaam. Allebei de zijden van de veren zijn afgedekt met schuim. Deze matras is verdeeld in comfortzones die verschillen in hardheid. Bovendien ventileert een pocketvering matras goed en biedt deze matras optimale ondersteuning.

matras

Aantal pockets

De pocketvering matrassen verschillen nog wel eens in het aantal pockets. Men zegt dat meer pockets betekent meer comfort maar dat is niet helemaal waar. Het hangt namelijk ook nauw samen met de andere eigenschappen van het matras. Welke stof is gebruikt voor de zijde van de veren? Hoe groot is het matras en van welke kwaliteit? Dit zijn allemaal aspecten die meespelen in de kwaliteit van je pocketvering matras. 

Andere matrassen

De pocketvering is dus met name ideaal dankzij het hoge aanpassingsvermogen. Hij is daarmee geschikt voor zijslapers maar ook mensen die op hun buik of rug liggen. Toch iets anders proberen? Koudschuim en traagschuim zijn ook razend populair geworden.