Wat is fiber laseren?

Fiber lasers behoren tot de groep lasers met een vast lichaam. Ze hebben een laserstraal die de genereren met behulp van de zogenaamde seed laser. Hierdoor worden de speciaal ontworpen glasvezels versterkt. De fiberlaser heeft een golflengte van 1,064 micrometer. Hierdoor kunnen deze lasers een zeer kleine focus diameter krijgen. hierdoor ligt hun intensiteit tot maar liefst 100x hoger als van CO2 lasers met hetzelfde vermogen.  

Wat kun je met fiber laseren?

fiber laseren

Wat kun je nou echt doen met fiber laseren? Fiber laseren is vooral geschikt voor het lasermarkeren van metaal door middel van gloeien, voor het lasermarkeren van metaal en door middel van gloeien. De lasers zijn onderhoudsvrij en kunnen minstens 25.000 tot 80.000 laser uren draaien.  Een van de meest speciale soorten van een fiber laser is de MOPA-laser. De MOPA-laser is een van de meest flexibele lasers die kan worden gebruikt voor tal van toepassingen. 

Wat is de prijsklasse?

De prijsklasse van een fiber laser varieert heel erg. In de laatste jaren is de prijs van zo’n machine al flink gedaald. De grens van €10.000 is voor een paar jaar terug verbroken. Tegenwoordig zijn deze fiber lasers te koop voor €6.600.

Reacties zijn gesloten.